Problem z wodą? Napisz na nr GG:10994

Mieszkańcy Kielc i okolic mogą od dzisiaj zgłaszać awarie sieci wodociągowej pisząc na specjalny nr GG:10994 Wodociągów Kieleckich.

Numer GG:10994 nawiązuje do telefonicznego numeru Pogotowia Wodociągowego, czyli 994. GG przeznacza od wielu lat specjalne numery komunikatora instytucjom, fundacjom, mediom, służbom komunalnym, znanym osobistościom, pomagając w ten sposób być cały czas w kontakcie. Blisko 9 milionów osób ma uruchomione co miesiąc na swoich komputerach GG. Komunikator jest także dostępny w telefonach komórkowych, dzięki czemu wygodnie w każdej chwili można napisać i zgłosić awarię, prosto z komórki.

Numer GG będzie obsługiwany na bieżąco przez dyspozytora Pogotowia Wodociągowego – 24 godziny na dobę. Może on być przydatny szczególnie w przypadku dużych awarii, obejmujących znaczną część miasta. W takich sytuacjach linie telefoniczne nie są wystarczające do odbierania informacji od mieszkańców.