Orkiestra Jurka Owsiaka dostępna od dziś na GG:20

GG:20 – to nowy oficjalny numer komunikatora przekazany przez Gadu-Gadu Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy, prowadzonej przez Jurka Owsiaka. Pod tym numerem sympatycy i wolontariusze WOŚP mogą przez kolejny rok kontaktować się z Fundacją. Podczas kolejnego, 20. Finału numer zostanie tradycyjnie zlicytowany.
Wczoraj w siedzibie Fundacji przedstawiciele Gadu-Gadu uroczyście wręczyli numer GG Jurkowi Owsiakowi i ekipie WOŚP. To kolejny, szósty już rok współpracy pomiędzy Gadu-Gadu a Orkiestrą.

Tym razem nr GG:20 przybrał kolorowych, orkiestrowych wyglądów. A to dzięki graficznemu botowi, który w barwny sposób informuje o działalności fundacji, zasadach zostania wolontariuszem; pod numerem GG:20 internauci mogą także obejrzeć video ze specjalnymi pozdrowieniami od Jurka Owsiaka. – Ten numer, jak zwykle, będzie licytowany podczas 20. Finału – zapowiada w krótkim filmie szef Orkiestry, zachęcając wszystkich do kontaktu z WOŚP.
Jubileuszowy, 20. Finał WOŚP odbędzie się w styczniu 2012 roku.

Aukcje niskich, symbolicznych numerów GG dla WOŚP cieszą się z roku na rok coraz większą popularnością. Świadczą o tym także kwoty, które za każdym razem biją rekordy. Tak było i w tym roku, podczas 19. Finału – za numer GG:19 zapłacono najwyższą jak dotąd sumę: 35 600 zł. Samą stronę www aukcji odwiedziło ponad milion użytkowników.

• Mamy nadzieję, że przy „dwudziestce” padnie również rekord. Zachęcamy do dodania GG:20 do listy kontaktów w komunikatorze. To dopiero początek szeregu ciekawych akcji dla internautów, które planujemy przeprowadzić wspólnie z Orkiestrą w tym roku – powiedział Tomasz Jażdżyński, Prezes Zarządu GG Network S.A.

Wyniki aukcji numerów GG dla WOŚP z poprzednich lat:

W trakcie XIV Finału numer GG:14 wylicytowano na kwotę 2 025 zł.
W trakcie XV Finału numer GG:15 wylicytowano na kwotę 5 799 zł.
W trakcie XVI Finału numer GG:16 wylicytowano na kwotę 13 900 zł.
W trakcie XVII Finału numer GG:17 wylicytowano na kwotę 20 100zł.
W trakcie XVIII Finału numer GG:18 wylicytowano na kwotę 21 600 zł.
W trakcie XIX Finału numer GG:19 wylicytowano na kwotę 35 600 zł.

Łącznie dzięki Gadu-Gadu otrzymano kwotę 99024 zł, która zasiliła Orkiestrę Jurka Owsiaka.

Gadu-Gadu dziękuje firmie Proxim Mobile z Torunia, która zwolniła nr GG:20 w zamian za otrzymanie od GG nowego, tzw. „złotego” numeru.

www.wosp.org.pl
www.gadu-gadu.pl