GG dystansuje się od słów Łukasza Foltyna o WOŚP

Firma England.pl Sp. z o.o., obecny właściciel komunikatora GG (od 01 marca 2018 r.) nie ma i nigdy nie miała nic wspólnego z opinią oraz informacjami umieszczonymi w mediach społecznościowych przez p. Łukasza Foltyna, krytykującego Jurka Owsiaka oraz zbiórkę Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Niestety zarzuty pana Łukasza Foltyna (informatyka i autora znacznej części pierwszego kodu Gadu-Gadu) bardzo szkodzą organizowanej przez nas akcji wsparcia WOŚP. Jest nam niezmiernie przykro, że tak się dzieje. Prosimy o niełączenie naszej firmy z opiniami p. Foltyna i wsparcie WOŚP poprzez wpłaty za pośrednictwem Sztabu GG. Pan Foltyn sprzedając swoje udziały ponad 11 lat temu, nie ma żadnego realnego wpływu na działania komunikatora GG, a wyrażane poglądy są jego prywatnymi poglądami. Łączenie ich przez część społeczeństwa ze stanowiskiem aktualnego właściciela GG, jest nadużyciem wynikającym z nieznajomości dat i faktów.

Komunikator GG świeci dla WOŚP

Komunikator GG wspiera WOŚP od 2006 r., czyli od 14. Finału. W tamtym czasie, p. Łukasz Foltyn był współwłaścicielem Gadu-Gadu, decydując m.in. o zaangażowaniu GG w działania WOŚP, jednak w 2007 r. odsprzedał swoje udziały w firmie.

Firma England.pl wspiera różnego rodzaju akcje charytatywne i w tym roku jako nowy właściciel komunikatora GG ponownie (po 4 latach przerwy) zaangażowała Użytkowników GG w zbiórkę na rzecz WOŚP, rejestrując Wirtualny Sztab nr 5278. Wsparcia można dokonać tutaj. Zgodnie z Regulaminem Działania Sztabów Skarbony Wirtualnej 27 Finału WOŚP zbiórka potrwa do 18 stycznia br. Wszystkie wpłaty na rzecz WOŚP odbywają się bez potrącania opłat za przelew.

W tym roku 27 Finał WOŚP organizowany jest pod hasłem: „Dla dzieci małych i bez focha”, dlatego zachęcamy i zapraszamy każdego dużego i bez focha do pomocy dzieciakom, które być może, bez dodatkowego specjalistycznego sprzętu, nie będą miały szans na powrót do zdrowia, bo przecież środki zebrane przez Orkiestrę stanowią wsparcie funduszy i wysiłków ponoszonych przez NFZ w dokładnie tej samej sprawie.

Dotychczasowe zbiórki GG dla WOŚP

Poniżej dotychczasowe aukcje komunikatora GG i wysokość przekazanych na WOŚP wpłat:

• Nr GG:14 podczas 14. Finału wylicytowano za kwotę 2 025 zł.
  • Nr GG:15 podczas 15. Finału wylicytowano za kwotę 5 799 zł.
  • Nr GG:16 podczas 16. Finału wylicytowano za kwotę 13 900 zł.
  • Nr GG:17 podczas 17. Finału wylicytowano za kwotę 20 100 zł.
  • Nr GG:18 podczas 18. Finału wylicytowano za kwotę 21 600 zł.
  • Nr GG:19 podczas 19. Finału wylicytowano za kwotę 35 600 zł.
  • Nr GG:20 podczas 20. Finału wylicytowano za kwotę 50 100 zł.
  • Nr GG:21 podczas 21. Finału wylicytowano za kwotę 22 000 zł.
  • Nr GG:22 podczas 22. Finału wylicytowano za kwotę 30 000 zł.