Blip.pl

Blip to blog, komunikator i chat w jednym, najpopularniejszy polski serwis mikroblogowy – pozwala w krótkiej, zwięzłej formie dzielić  się z innymi swoim życiem i myślami. Umożliwia wysyłanie  wiadomości o długości do 160 znaków na profil (kokpit) w serwisie.

Wystarczy dostęp do Internetu, a w dowolnym momencie można dzielić się ze znajomymi swoją aktywnością: wysyłać zdjęcia, zostawiać wiadomości głosowe.

Blipować można za pomocą przeglądarki www, komunikatora (np. Gadu-Gadu) lub za pośrednictwem SMS.  Blipowicze piszą o tym, czym zajmują się w danej chwili,  wysyłają zdjęcia, zostawiają wiadomości głosowe.

Konto na Blipie posiada wiele gwiazd, mediów, organizacji kulturalnych i publicznych m.in:

Prezydent Lech Wałęsa: http://lechwalewsa.blip.pl

miasto Kraków: http://krakow.blip.pl

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy: http://wosp.blip.pl

telewizja TVN24: http://tvn24.blip.pl

tygodnik Newsweek: http://newsweekpolska.blip.pl

Radosław Sikorski: http://sikorski.blip.pl

Andrzej Olechowski: http://glosnaolechowskiego.blip.pl

Puls Biznesu http://pulsbiznesu.blip.pl

Przewodnik po Blipie:

Na stronie http://blip.pl/biznes znaleźć można wiele  użytecznych informacji odnośnie wykorzystania potencjału informacyjno-promocyjnego serwisu mikroblogowego Blip.pl. Strona przeznaczona jest dla przedstawicieli mediów, firm, agencji i wszystkich tych, których interesuje prowadzenie skutecznej komunikacji na Blipie.

W Blip-przewodniku znaleźć można ciekawe informacje o tym:

-  czym jest Blip i jak działa?
-  jak skutecznie prowadzić działania biznesowe na Blipie
-  jak planować obecność w mikroblogach i sieciach społecznych
- jak dotrzeć z komunikatem do członków społeczności
- jak wykorzystać marketingowy potencjał społeczności Blipa
- jak mierzyć działania na Blipie

Przewodnik dedykowany jest przede wszystkim  przedstawicielom marek, instytucji i organizacji, które chcą z powodzeniem działać na Blipie. Treści w przewodniku  są jednak przygotowane w taki sposób, aby mogły zainteresować także Blipowiczów niezwiązanych z branżą.

Strona www przewodnika: http://blip.pl/biznes

Pobierz nowe GG