GG Network nowym członkiem zwyczajnym IAB

Spółka GG Network, właściciel między innymi najpopularniejszego komunikatora w Polsce – Gadu-Gadu (GG), dołączyła do grona członków zwyczajnych IAB Polska. Obecnie lista członków zwyczajnych liczy 12 podmiotów.

Bardzo cieszy nas fakt dołączenia do grona członków zwyczajnych IAB spółki GG Network – powiedział Piotr Kowalczyk, Prezes Zarządu IAB Polska. – Jest to jeden z największych podmiotów na polskim rynku internetowym. Dzięki temu lista zrzeszonych w IAB Polska kluczowych graczy branży interaktywnej jest już praktycznie kompletna – dodał Kowalczyk.

Serwisy GG, w tym komunikator, docierają do milionów internautów codziennie. Gadu-Gadu od ponad dziesięciu lat współtworzy polski rynek reklamy internetowej. Oprócz komunikatora, GG Network jest także właścicielem między innymi takich serwisów, jak: Gadu-Gadu.pl, GG.pl, Fora.pl, Blip.pl, OpenFM, MojaGeneracja.pl, JaramSie.pl, Pykam.pl. Spółka oferuje usługi telekomunikacyjne i poczty elektronicznej. GG Network należy do globalnego koncernu Naspers Ltd.

Gadu-Gadu znalazło się na 2. miejscu w tegorocznym rankingu najmocniejszych polskich marek w kategorii „Usługi”, organizowanym przez dziennik „Rzeczpospolita”.

O IAB Polska:
Interactive Advertising Bureau istnieje na polskim rynku od 2000 roku. Od 2007 roku działa jako Związek Pracodawców Branży Internetowej IAB Polska. Wśród członków związku znajdują się m.in. największe portale internetowe, sieci reklamowe, domy mediowe i agencje interaktywne.
Celem statutowym związku jest reprezentowanie interesów branży internetowej oraz szeroko pojęta edukacja rynku w zakresie marketingu interaktywnego. IAB ma za zadanie m.in. informować o potencjale reklamowym internetu, pokazywać skuteczne rozwiązania marketingowe oraz tworzyć i promować standardy jakościowe.

Tagged: ,

Pobierz nowe GG